TV

NIT I DIA (Temporada 2)

NIT I DIA (Temporada 2)

Director:
Manuel Huerga y Oriol Paulo
Gènere:
Serie policíaca de 13 episodios
Emissió:
Del al 23/04/2017 al 17/07/2017
Cadena:
TV3
Personatge:
BENET MUNTADA
Estrena:

2017

Sobre l'espectacle

Producció:
Mediaset, TV3
Intèrprets:

Clara Segura, Josep María Pou, Ramón Fontseré, Lluïsa Mallol, Mar Ulldemolins,Peter Vives, Pep Cruz, Andrés Herrera, Pol López, Irene Montalá, Victoria Pagés, Miquel Fernández, Pau Derqui, David Verdaguer, Jordi Bosch, Mima Riera, Ana Alarcón, Oriol Vila, Alba Pujol, Diana Ollé, Pep Molina, David Vert, Dafnis Balduz, Silvia Bel, Óscar Molina, Fermí Reixach, Manu Fullola, Marai Pau Pigem, Paula Blanco, Fina Rius....

Premis:

· 2017. PREMIO ONDAS a Josep Maria Pou (Mejor actor de serie emitida en cadenas no nacionales))

· 2017. PREMIOS IRIS de la Academia de Televisión: Finalistas en las categorías de Mejor Ficción, Mejor Guión (Lluís Arcarazo, Jordi Galcerán, Oriol Paulo y Jordi Vallejo) y Mejor Actor (Josep Maria Pou).

· 2017. PREMIO FESTIVAL ZOOM de Igualada (Mejor Série Española)

Diversos:

Una serie creada por Lluís Arcarazo y Jordi Galceran. Escrita con la colaboración de Oriol Paulo y Jordi Vallejo. Producció executiva Mediapro: Bernat Elias y Lluís Arcarazo. Producció executiva TVC: Oriol Sala-Patau y Conxa Orea. Cap de producció: Bernat Rifé. Directora de producción: Anna Vilella. "Coach" de actores: Manuel Dueso. Directora de càsting: Irene Roqué. Director de fotografia: Bernat Bosch i Aitor Echevarria. Director d'art:Oriol Puig. Figurinista: Ariadna Julià. Director 2a unitat: Menna Fité. Música original: Xavier Capellas.

SINOPSI:

Un jutge apareix mort en estranyes circumstàncies abans que pugui prendre declaració a un testimoni protegit que podria aportar proves concloents sobre la implicació d'un polític de primera línia en una important trama de trà[c d'in\uències i blanqueig de diners. Un entramat que farà qualsevol cosa per evitar que la veritat surti a la llum. Al mateix temps, la descoberta accidental del cadàver d'un nen desaparegut a Barcelona la primavera de 1992 destapa un terrible crim del passat. Un delicte que ja ha prescrit. Una víctima oblidada per gairebé tothom. Una història que trasbalsa la vida de Sara Grau i que l'empeny a implicar-s'hi més enllà de les seves obligacions professionals en una investigació que connecta amb un episodi obscur de la seva infantesa. 

Dues trames paral·leles protagonitzades per forenses, jutges, policies i també per advocats, artistes, polítics i sicaris. Històries de personatges que intenten fugir del seu passat, però el passat, d'una manera o d'una altra, sempre torna. 

Així és aquesta segona temporada: una partida d'escacs entre el passat i el present. Blanques i negres. Llum i foscor. Nit i dia. 

En l'última escena de l'últim episodi de la primera temporada, Sara Grau tancava la porta de la nevera on jeia el cadàver de Marc Ramos. Tall a negre. Cas tancat. Fi. Però les coses no són tan senzilles. Tot allò que ens passa -el que és bo i el que és dolent- deixa empremta. Per això, la continuació de "Nit i dia" no podia ser només un nou cas, una nova recerca de l'assassí. 

En aquesta segona temporada insistim en l'exploració del costat fosc de les persones. Presentem nous personatges i es cometen nous crims. Parlem del bé, del mal, de la corrupció -de tota menaperò tant o més que això ens interessa el trajecte, el camí que ha portat els nostres personatges [ns aquí, i com el rastre que el passat ha deixat a les seves vides els persegueix incansablement. Les persones canvien? El temps tot ho esborra? Es pot deixar enrere el passat? D'això va aquesta segona temporada, de personatges que intenten escapar dels seus particulars inferns, però no ho aconsegueixen. Perquè el passat sempre torna. 


Galeria fotogràfica


Crítiques


Premsa/mitjans