Ràdio

1714

Director:
Jaume Villanueva
Gènere:
Radionovela (42 capítulos)
Emissió:
Desde el 11/09/2003, de lunes a viernes.
Cadena:
Catalunya Ràdio
Personatge:
?

Sobre l'espectacle

Producció:
Catalunya Ràdio
Intèrprets:

Pere Arquilluè, Anna Lizarán, Josep Maria Pou, Rosa Novell, Francesc Orella, Lluís Soler, Jordi Boixaderas, Carles Canut, Álex Casanovas i Mingo Rafols, entre d'altres.

Diversos:

"1714" és una gran producció dramàtica, adaptació radiofònica en 42 capítols de l'obra homònima d'Alfred Bosch, que narra els fets que van portar a la pèrdua de les llibertats catalanes. Està basada en la trilogia èpica "Set de rei", "Sota la pell del diable" i "Toc de vespres". Us oferim íntegrament els capítols de la radionovel·la que es va emetre per Catalunya Ràdio entre els mesos de setembre i novembre de 2003, amb guió deSílvia Soler, direcció de Dolors Martínez i música original d'Àngel Martínez. Hi intervenen una seixantena dels principals actors de l'escena catalana, entre ells Pere Arquillué, Anna Lizaran,Josep Maria Pou, Rosa Novell, Francesc Orella, Lluís Soler, Jordi Boixaderas, Carles Canut,Àlex Casanovas i Mingo Ràfols.

"1714" narra les vivències a la Catalunya del 1700 d'un periodista anglès, John Sinclair, un agent de la corona anglesa encarregat d'atiar la revolta dels catalans contra Felip V. Ens acostarem a la societat catalana del segle XVIII, tant l'aristocràcia que fa costat a la causa austriacista, com la gent del poble que lluita per la pròpia supervivència, fins arribar a la capitulació de Barcelona, el 12 de setembre de 1714. I de la mà de Sinclair, personatge de ficció, coneixerem també alguns dels protagonistes reals de l'època, com el duc de Berwick, Pau Ignasi de Dalmases o el general Josep Moragues