Altres

ANY ESPRIU 2013

Personatge:
Actor
Estrena:

23/01/2013. 19.30 hores. Palau de la Música. Barcelona

Sobre l'espectacle

Producció:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Intèrprets:

Actors i actrius: Carme Sansa, Fina Rius, Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Chantal Aimée, Enric Majó, Jordi Boixaderas, Josep Maria Pou, Pep Tosar i Pere Arquillué

Poetes: Manuel Forcano, Josep Pedrals, Josep M. Sala-Valldaura i Jordi Vintró

Músics: Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler, Marisa Martins, Mac McClure i Cor del Gran Teatre del Liceu

Diversos:

Acte d'obertura de l'Any Espriu 2013. Organitzat pel Departament de Cultura, es tracta d'un espectacle teatral, musical i poètic basat en la vida, l'obra i la figura de Salvador Espriu.

Aquest dimecres 23 de gener al vespre, el Palau de la Música Catalana ha esdevingut el millor dels escenaris per obrir oficialment els actes de l´Any Espriu 2013. L'acte d'obertura de l'Any Espriu, presidit pel president de la Generalitat, M. Hble. Sr. Artur Mas, i dirigit per Xavier Albertí, s'ha centrat, sobretot, en l'univers poètic de l'escriptor i la importància de la seva obra, la seva projecció exterior i la reflexió sobre la vigència del seu llegat intel·lectual en els moments actuals.

En el decurs de l'acte Miquel de Palol ha fet una glossa de l'escriptor i hi han participat els poetes Manuel Forcano, Josep Pedrals, Josep M. Sala-Valldaura i Jordi Vintró; a més dels actors i actrius Carme Sansa, Fina Rius, Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Chantal Aimée, Enric Majó, Jordi Boixaderas, Josep Maria Pou, Pep Tosar i Pere Arquillué. En l'apartat musical hi han participat Marisa Martins, Mac McClure, així com Sílvia Pérez Cruz i Toti Soler, amb una magnífica interpretació de l'He mirat aquesta terra, musicada originalment per Raimon.

L'acte d'obertura de l'Any Espriu s'ha tancat amb el Va pensiero, moment àlgid de l'òpera Nabucco de Verdi, a càrrec del gran cor del Liceu, i amb el parlament del President de la Generalitat, qui ha manifestat que "ens hem de proveir de bones guies i una de les millors és la de Salvador Espriu". El cap de l'Executiu també ha subratllat que el poeta és "un referent de compromís amb una causa, amb un poble, amb els mots, amb una llengua i amb el seu país".

L'Any Espriu difondrà l'obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i fora del país, a través d'exposicions, publicacions d'obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis. A més, s'ha creat el portal web anyespriu.cat que recull totes les activitats programades, així com un recull d'informació de tot tipus sobre la biografia i l'obra de Salvador Espriu.