Altres

POU & POU FAN POE

Personatge:
Actor
Estrena:

1.- 27/02/2011. LLEIDA. Teatre de L'escorxador. Sala 2. (MAHALTA. IV Festival de Poesia de Lleida. 28 febrer a 4 de març)

2.- 19/05/2014. BARCELONA. La Pedrera. (Setmana de la Poesia 2014)

Sobre l'espectacle

Intèrprets:

Josep Maria Pou

Jordi V. Pou

Diversos:

Versos i proses de Edgar Allan Poe, en traducció al catalá de Txema Martínez, llegits per Josep Maria Pou i amb fotografies de Jordi V. Pou.

------------------------------

"Pou & Pou fan Poe" és el recital de poemes que dóna el tret de sortida al VI Festival Internacional de Poesia de Lleida Mahalta. L'actor i director teatral Josep Maria Pou recitarà uns poemes d'Edgar Allan Poe en versió catalana inèdita del lleidatà Txema Martínez, amb fotografies de Jordi V. Pou. Aquesta lectura permetrà, doncs, sentir per primera vegada poemes de l'escriptor i poeta nord-americà en català. A més, s'ha de destacar que les imatges que acompanyen la veu de l'actor estan fetes amb telèfon mòbil.

La tinenta d'alcalde Montse Parra ha pres l'exemple d'aquest recital per refermar la idea que persegueix el festival, la de sortir al carrer per oferir al públic activitats de tot tipus vinculades a la poesia, "i que no només siguin lectures de poemes".

Aquesta també és la primera vegada que Josep M. Pou i el seu nebot, Jordi V. Pou, treballen "conscientment" junts en un producte. Segons el fotògraf, s'ha volgut mostrar que la temàtica amb què treballava Poe no és tan diferent als temes que es tracten actualment. "Vaig veure que havia fet imatges que quadraven perfectament amb els seus poemes i he intentat transmetre les mateixes sensacions", ha dit.

A això, en Josep M. Pou ha afegit que han aprofitat el joc de paraules i la cacofonia dels seus noms per posar-hi títol al recital. 

-------------------