Teatre

SÓCRATES, JUICIO Y MUERTE DE UN CIUDADANO

SÓCRATES, JUICIO Y MUERTE DE UN CIUDADANO

Autor:
Mario Gas y Alberto Iglesias
Director:
Mario Gas
Personatge:
SÓCRATES
Estrena:

Mérida, 8 de juliol de 2015

Sobre l'espectacle

Producció:
Teatre Romea, Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida y Grec 2015 Festival de Barcelona
Ajudant Direcció:
Montse Tixé
Escenografia:
Paco Azorín
Vestuari:
Antonio Belart
Iluminació:
Txema Orriols
Caracterització:
Toni Santos
So:
Àlex Polls
Intèrprets:

Josep Maria Pou, Carles Canut, Amparo Pamplona, Pep Molina, Borja Espinosa, Ramon Pujol, Guillem Motos.

 

Més informació:

Un total de 182 funciones y 74.989 espectadores, en 46 ciudades. 

(Primera representación el 08.07.2015 en el Anfiteatro Romano de Mérida. Última representación el 27.05.2017 en el Teatro Victoria Eugenia de San Sebastián)

GIRA: Sagunto, San Javier, Tarragona, Reus, Girona, Badalona, Getafe, San Sebastián de los Reyes, Valencia, Xátiva, Murcia, Catarroja, Pamplona, Logroño, Sant Cugat, Lleida, Las Palmas de Gran Canaria, Alicante, Sevilla, Castelldefels, Bilbao, Avilés, Torrelavega, Hondarribia, Balaguer, Gijón, Cerdanyola, Manresa, Maó, Manacor, Cuenca, Tortosa, Riba Roja, Zaragoza, Palencia, Segovia, Lorca, Elche, Guadalajara, Manzanares, Toledo, Albacete, Tenerife y San Sebastián.

Més informació


Sobre l'obra

A més de ser un dels pensadors més coneguts de l'antiga Atenes i mestre de Plató, Sòcrates està considerat el pare del pensament occidental. Ell, un savi que no va voler escriure els seus pensaments perquè trobava que tothom havia de desenvolupar els seus propis, va ser l'autor d'aquella irònica expressió amb què la Humanitat reconeix avui la seva ignorància: Només sé que no sé res. Sòcrates serà jutjat i condemnat pels seus conciutadans després d'haver denunciat la corrupció a Atenes i d'haver advertit contra el paper supersticiós i manipulador de la religió oficial. Acusat de menystenir els déus i corrompre la joventut, es va negar a fugir, com li proposaven els seus deixebles, quan va ser condemnat a ingerir una copa de cicuta. I la seva mort es va convertir en una de les més famoses de la història.


Sobre l'autor

Mario Gas y Alberto Iglesias

És actor, director de cinema, teatre i òpera a més de gestor cultural. Com actor de teatre ha treballat en una trentena de produccions, entre moltes altres: Doña Rosita la soltera; Èdip tirà; La Orestíada; Fausto, Electra, Don Juan, A little night music, Follies, Julio César o El largo viaje del día hacia la noche. Com a director teatral i d'òpera ha dirigit gairebé un centenar d'espectacles, entre els quals destaquen: Martes de carnaval; El zoo de cristal; El rapte del serrallo; Sweeney Todd; La reina de bellesa; A little night music; La mare coratge i els seus fills; The full monty; Madama Butterfly; La Orestíada; Las troyanas; Mort d'un viatjant; Un tranvía llamado deseo; Follies o Invernadero. 

Galeria fotogràfica


Crítiques


Premsa/mitjans