Teatre

JUSTICIA

Autor:
Guillem Clua
Director:
Josep Maria Mestres
Personatge:
Samuel Gallart
Estrena:

Estrena: 13 de febrero de 2020 a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Funçions fins el 22 de marzo del 2020.

Sobre l'espectacle

Producció:
TNC
Escenografia:
Paco Azorín
Vestuari:
Gabriela Salaverri
Iluminació:
Ignasi Camprodón
So:
Jordi Bonet
Intèrprets:

Manel Barceló. Alejandro Bordanove, Marc Bosch, Roger Coma, Vicky Peña, Pere Ponce, Josep Maria Pou, Anna Sahun, Anna Ycobalzeta y Katrin Vankova


Sobre l'obra

Després d'haver gaudit d'una carrera política brillant a les institucions catalanes, amb una vida pública immaculada, un destacat jutge s'enfronta als fantasmes que li turmenten secretament la consciència. A les acaballes de la seva trajectòria, els dolors familiars heretats i les dobles morals assumides amenacen amb fer trontollar l'edifici sencer del seu llegat.

Guillem Clua debuta a la Sala Gran amb una obra sobre les transformacions que durant les darreres dècades han alterat alguns imaginaris morals sobre els quals s'havien estructurat territoris importants de la identitat catalana.


Sobre l'autor

Guillem Clua

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va iniciar la seva formació en escriptura en la London GuildhallUniversity (Londres, Gran Bretanya) en 1994. Actualment és considerat com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre nacional actual. La crítica ha definit l'obra d'aquest autor com a multidisciplinari, eclèctica i amb una preocupació prioritària per l'estructura narrativa i l'argument. El seu objectiu sempre és contar històries i fer-les pròximes a l'espectador, utilitzant mecanismes d'intriga, comèdia o melodrama, un ritme trepidant, i fins i tot elements propis d'altres mitjans, com la televisió, Internet i el cinema.

La seva formació de periodista fa que el dramaturg no dubti a triar temes d'actualitat que generen els grans titulars de la premsa: la guerra de l'Iraq, el conflicte palestí, el canvi climàtic, els nacionalismes... tots han trobat un lloc en les seves obres. El resultat són obres d'alt voltatge polític (La pell en flames, El sabor de les cendres, L'oreneta) i drames èpics (Marburg, Invasió), però també musicals (Killer, 73 raons per deixar-et), espectacles de teatre-dansa (Mort a Venècia, En el desert), adaptacions de clàssics (Ilíada, La revoltosa) i comèdies (Smiley, Al damunt delsnostres cants).

Les seves obres han tingut una trajectòria internacional. Clua va néixer a Barcelona, però ha viscut a Londres i Nova York, ciutats que han vist representats els seus textos i que han influenciat notablement el seu estil d'escriptura. Els seus textos s'han traduït a l'anglès, alemany, italià, francès, grec, búlgar i serbocroat, entre altres llengües.

L'autor compta, a més, amb una àmplia i reconeguda experiència com a guionista de televisió i professor d'escriptura dramàtica. Ha impartit tallers a la Sala Beckett de Barcelona, l'escola de cinema ESCAC i a l'estranger. Actualment resideix entre Madrid i Barcelo